Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mágikus kör

2008.09.21
A mágikus kört akkor vetik fel ...
A mágikus kört akkor vetik fel a boszorkányok a felszentelt (és csakis felszentelt) térben, ha valamilyen varázslást, szertartást szeretnének végrehajtani, mert ezeket csakis a mágikus körben végezhetik. A mágikus kör tulajdonképpen olyan, mint egy burok, amely megvéd a szertartás alatt minden káros energiától. Így vess fel mágikus kört:

Állj a szoba közepére, próbálj meg lazítani, nyugodj le teljesen, nem szabad idegesnek lenned. Ha teljesen nyugodt vagy, és úgy érzed készen állsz, akkor menj a szoba északi felére, a domináns kezed tarts magad elé, mutatóujjaddal kinyújtva. Így járd körbe a szobát az óramutató járásával megegyezve. Képzeld azt, hogy az ujjaddal kialakítod a burkot, mely megvéd, és közben mond el ezt a szöveget:

"Ünnepélyesen kérlek téged, ó, erő hatalmas köre,
jelöld ki a határt az emberek és a hatalmas szellemek között!
Legyen ez a hely a tökéletes szeretet, a bizalom, a béke és az öröm találkozási pontja.
Tartsd magadban az általam itt keltett erőt!
Észak, Kelet, Dél és Nyugat őrangyalait szólítom!
Segítsetek e hely megszentelésében!
Az Úr és az Úrnő nevében kérlek ünnepélyesen téged, ó, erő hatalmas köre!"

Ezekkel a szavakkal 3-szor járd körbe a szobát, ezután menj a kör északi pontjához, üsd meg a földet a kezeddel és mond ezt:

"Mint fent, úgy lent! Lezárom most a kört!"

Ez az utolsó mondat jelenti azt, hogy a kör egy buborékká vált, vagyis a levegőben és a föld alatt is teljesen körbezár. Miközben a mágikus körben tevékenykedsz, igyekezzél ne kimenni rajta, mert ez gyengíti az energiáit. Ha elkerülhetetlen, hogy kimenj rajta, akkor próbálj utat vágni magadnak. Ezt teheted olyasmi mozdulatokkal, mintha szétnyitnál 1 függönyt, de a szétnyitott függönyt a kilépés után vissza is kell igazgatni. Ez a szabály nem érvényes a gyerekekre és az állatokra, mert a Szellem mindkettőt nagyon szereti, és közlekedésük nem gyengíti az energiáit, nyugodtan átmehetnek a mágikus körön.


A mágikus kört minden egyes varázslat vagy szertartás végeztével le kell bontani. Ezt az óramutató járásával ellentétesen tesszük, tehát most nyugaton kezdünk, és délen, keleten majd végül északon folytatjuk. Tehát menj a kör nyugati pontjához, és sétálj végig a vonalán az előbb említett sorrendben, tehát nyugatról délre, délről keletre, keletről északra, és északról nyugatra. Kezedet ugyanúgy tartsd, mint mikor a kört felvetetted, és próbáld visszavenni azokat az energiákat, amiket a kör felvetésénél kiadtál magadból. Mikor ismét nyugatra érsz, paskold meg a földet kezeddel és mond el ezeket:

"Ez a kör nyitva, de nincs lerombolva,
Úgy legyen!
Emberek vagyunk, az erő vagyunk, a változás vagyunk!
Éljetek boldogan, távozzatok vidáman, a következő viszontlátásig!"
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.