Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Árnyak könyve

2008.09.21
Árnyak könyve

Én, amikor először meghallottam az árnyak könyve kifejezést, egyből a filmekből ismert varázslatokkal teli jó vastag könyvre gondoltam. Pedig egy igazi árnyak könyve ennél jóval több. Minden egyes boszorkánynak van saját árnyak könyve. De mire is való ez? Ebbe leírhatsz bármit, ami a te boszorkány életeddel kapcsolatos, vagyis mindent, amit fontosnak tartasz. Gondolataidat, érzéseidet a mágiával kapcsolatban, napról napra való fejlődésed, pillanatnyi helyzeted a boszorkánysággal, jegyzeteket, terveket, útmutatókat a szertartásokhoz, és persze varázslatokat is, akár a sajátjaidat. És még ezer más dolgot, amit szeretnél, a lényeg csupán az, hogy a boszorkánysághoz kapcsolódjon. Díszítheted különböző rajzokkal, képekkel, ábrákkal, bármivel, ami neked tetszik, és témába vág. Nem kell ennek a könyvnek keménykötésűnek és hatalmasnak lennie.

Az én Árnyak könyvem például egy füzet, amiről kívülről meg nem mondanád, hogy nem egy nyelvtan, irodalom vagy történelem füzet. A lényeg a tartalom! És semmi más! Ha szívvel lélekkel készíted a könyvedet, szívesen díszítgeted, csinosítgatod, és nem nyűgnek veszed a vezetését, akkor máris van értelme, és akkor máris valódi Árnyak könyvének számít. Ilyen egyszerű.

És egy kis kiegészítés, amit Jull írt: Célszerű egy isten, vagy istennő segítségét kérni a könyv védelmében... Vagy ezt írtátok, és én meg nem olvastam? nem tudom, mindenesetre sose árt, ha kétszer is le van írva. Szóval: gondolom azt azért a magunkfajta tudja, hogy hogyan kell segítséget kérni, de ha nem ahhoz leírom. Lehet csinálni az olárnál is, de lehet egyszerűen felvetni a kört. Vegyük magunk elé a saját Árnyak Könyve példányunkat! A körön belül mondjunk egy egy RÍMEKBE SZEDETT!! varázsmondókát, amelyben az aktuális, és számunkra a legmagasabb rangon álló istenséget kérjük meg, hogy vigyázzon a könyvünkre. Aztán a kört fel lehet bontani. Athame-t használni lehet, de nem kötelező, és szerintem itt a színek sem fontosak. És még valami: az Árnyak Könyvéhez (elvileg) csak a tulajdonosa, a boszorkány nyúlhat. Illetve a boszorkánynövendék, ha valaki még nem érzi magát boszorkánynak.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Aha

(Pizza, 2011.10.08 10:56)

Na persze! Még higgyem is el? Egyátalán léteznek boszorkányok?...
Na hát a válaszom NEM!