Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halloweeni puffancs

2008.09.21
Ha Halloween partit rendezel elengedhetetlen a Halloweeni mézes puffancs!
Hozzávalók:

1,5 dl méz, 1,5 dl porcukor, 4 evőkanál kakaó, 22 dl puffasztott búza vagy rizs, 1,5 dl kókuszreszelék.

Elkészítés:

Tegyük a mézet, a cukrot, és a kakaót egy lábosba, keverjük jól össze őket és lassú tűzön addig forraljuk, amíg el nem kezd hólyagosodni. Ekkor vegyük le a tűzről. Keverjük össze a puffasztott búzát és a kókuszreszeléket. Öntsük rá az imént elkészített, még forró szirupot, egy fakanállal jól kavarjuk meg, és amikor már eléggé lehűlt ahhoz, hogy hozzá lehessen nyúlni, gyúrjunk belőle golyókat. Ezeket aztán még kókuszreszelékben is meg lehet hempergetni, amíg még ragadósak. Ha teljesen kihűltek, csomagoljuk be egyenként színes alufóliába, így aztán bárhová magunkkal vihetjük őket, "szükség esetére".